VIDEO

3 tips voor het gebruik van online video

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een cliché dat maar al te vaak klopt. Het verbaast dan ook niet dat mensen veel liever naar een (bewegend) beeld kijken dan een tekst lezen. Het inzetten van filmmateriaal in je communicatie is bijgevolg vrij evident. Het vraagt minder inspanning van je klanten, werkt drempelverlagend en kan voor allerlei doeleinden ingeschakeld worden.

Naast het gemak voor de gebruiker is video eveneens het ultieme medium om veel informatie in een korte tijd mee te geven. Studies tonen ook aan dat na het bekijken van een video de kijkers vaak op zoek gaan naar extra informatie. Een goed filmpje stimuleert dus tot actie en wordt als pluspunt ook vaker gedeeld met vrienden en kennissen. Allemaal redenen die je volgens ons onmiddellijk moeten aanzetten tot het verzamelen van videomateriaal dat je kan gebruiken in jouw communicatie. Om al dat materiaal optimaal in te zetten geven we drie tips mee!

1. Integreer video content in je website

Google is eigenaar van YouTube. Dat heeft als gevolg dat Google YouTube filmpjes als een verrijking van je website bekijkt en het meehelpt aan je SEO. Dit natuurlijk enkel als je videomateriaal ook gemakkelijk te vinden is via zoekmachines. Zorg er dus voor dat elk geïntegreerd filmpje een duidelijke beschrijving of identificatie meekrijgt.

Wist je dat er handige tools bestaan voor het integreren? Uiteraard kan je via de Insluitcode van YouTube werken. Gebruik je EmbedPlus dan kan je inzoomen, opmerkingen toevoegen of doorlinken naar een bepaald fragment. Met ReEmbed kan je YouTube filmpjes laten afspelen in een omgeving die je volledig afstemt op je website.

2. Investeer in je eigen kanaal

En dan bedoelen we niet het kanaal “Jos Peeters”, maar een kanaal met je bedrijfsnaam als gebruikersnaam. Een goede beschrijving, een kanaalpictogram en een responsive bannerafbeelding maken het geheel af. Heb je veel videomateriaal, deel dit dan op in afspeellijsten zodat er structuur in je kanaal is.

3. Bouw een community uit

Overtuig je doelgroep van de meerwaarde van jouw kanaal. Plaats nieuw videomateriaal of link naar bestaande video’s die perfect bij jouw producten of diensten aansluiten. Op deze manier creëer je sneller trouwe abonnees die verwittigd worden bij het opladen van nieuw materiaal. Extraatje is dat je via de Analytics van YouTube inzicht krijgt in het profiel van de abonnees.

Wil je jouw doelgroep een duwtje in de rug geven om zich te abonneren? Dan kan je hen altijd een uitnodigingslink sturen die hen al meteen abonneert. Het enige wat je moet doen is DeWitteCommunicatie vervangen door jouw kanaalnaam.

https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=DeWitteCommunicatie

VIDEO