SOCIAL MEDIA

5 elementen voor een succesvolle Facebook videoadvertentie

In ons nieuwsoverzicht van Facebook scrollen we heel wat af. Enorme hoeveelheden content komen op ons af en daartussen (organisch) opvallen is niet zo eenvoudig… Advertenties helpen je hier een stuk op weg. Gewone tekstadvertenties zijn een optie, maar wist je dat videoadvertenties 60 keer meer engagement en een groter organisch bereik teweegbrengen? Hoog tijd dus om eens te experimenteren!

1. Kort & bondig

De lengte van je videoadvertentie bepaal je meestal in functie van je doelstelling en doelpubliek, maar tegenwoordig is korter echt wel beter. De trend schrijft zelfs een maximale duur van 6 seconden voor.

Gelukkig hebben we hier ook weer een richtlijn: de 70 – 20 – 10 regel. Die houdt in dat zo’n 70% van je doelgroep op zoek is naar ‘snackable’ content die ze tussendoor kunnen consumeren (instagram stories, snaps, korte berichten). De 20% van de doelgroep die meer dan 6 seconden heeft, is op zoek naar live video’s of video’s die gerust wat langer mogen duren. De overige 10% heeft een ontspannen houding en ook tijd om langere video’s te bekijken. Aan jou de uitdaging om te zorgen dat je materiaal hebt voor elke doelgroep.

2. Variatie

Je hebt content nodig. En veel ook. De 30-seconden televisiespot waarbij herhaling de sleutel tot succes was, werkt niet in de online wereld. De consument kiest tegenwoordig zelf wat hij wil zien en daarbij is hij steeds op zoek naar nieuwigheden. Dezelfde videoadvertentie continu laten draaien is dus not done… Probeer gevarieerde content te maken voor verschillende doelgroepen en je boodschap op verschillende manieren te verpakken zodat mensen je advertentie niet beu worden.

3. Kwaliteit

Zes seconden is niet veel, maar je kan er wel een verhaal in kwijt. Hoe beter je de tijd weet te benutten, hoe beter je boodschap overkomt. Kwaliteit blijft hierbij het sleutelwoord. Zijn je video’s van slechte kwaliteit of straalt het amateurisme er vanaf, dan reflecteert zich dat onmiddellijk op jouw merk. Zorg dus dat wat je doet ook in orde is.

4. Structuur

Facebook video’s hebben een aantal bijzonderheden waar je best rekening mee houdt:

  • Ontwerp altijd voor mobiel: dat wil zeggen dat een verticaal beeld beter is dan een horizontaal beeld.
  • Een vierkante video neemt meer ruimte in, ideaal om op te vallen.
  • Standaard staat het geluid af, overweeg dus zeker ondertitels.
  • De eerste seconden zijn het belangrijkste: zorg dus dat je merk en boodschap vooraan komen, maar ook dat de eerste seconden aangrijpend genoeg zijn om bij te stoppen en verder te kijken.

5. Call to action

Vergeet nooit je doelstelling en plaats daarom altijd een call to action onder de video of als kopregel boven de video. Installeer ook de Facebook pixel op je website zodat je nadien perfect kan meten wat jouw advertentie je heeft opgebracht.

SOCIAL MEDIA