VIDEO

5 tips voor een vacaturevideo die werkt

De tijd dat werkzoekenden geduldig elke vacaturetekst lazen, ligt ondertussen achter ons. Anno 2021 mag het allemaal een pak dynamischer en willen kandidaten in een oogopslag kunnen zien of een functie bij hen past of niet. De beste manier om aan deze trend tegemoet te komen? Met een krachtige vacaturevideo die rekening houdt met deze vijf tips.

1. Bezint eer ge begint

Voor je aan het scenario van je vacaturevideo begint, denk je best even na over je bedrijf en je doelgroep. Welke waarden zijn bijvoorbeeld belangrijk en welke kandidaten wil je aantrekken? Door eerst goed na te denken over zo’n vragen wordt het eenvoudiger om het unieke karakter van jouw bedrijf in de kijker te zetten en zal je je doelgroep gemakkelijker aanspreken.

2. Creëer de juiste sfeer

In een minimum aan tijd wil je een maximum aan informatie meegeven. Daarom is het belangrijk de juiste sfeer te creëren zodat het gevoel meteen goed zit. Een combinatie van muziek, vriendelijke gezichten en beelden van de werkomgeving geeft potentiële kandidaten in luttele seconden een indruk van de sfeer die in jouw bedrijf heerst.

3. Geen picture perfect

Een filmpje waarin je duidelijk ziet dat alles is ingestudeerd, zal niet alleen snel gaan vervelen, maar geeft ook de indruk dat er in jouw bedrijf geen plaats is om jezelf te zijn. Wees daarom niet bang om de ervaren technieker met zijn vuile overal in beeld te brengen en je medewerkers in hun dagdagelijkse habitat te tonen. Zo creëer je een authenticiteit die je doelgroep aanspreekt.

4. Laat de collega’s zien

Een woordje van de directeur of personeelsmanager kan geen kwaad, maar houd het daar zeker niet bij. Laat vooral de medewerkers zien die de functie uitoefenen waarvoor je iemand zoekt of waarmee deze persoon zal samenwerken. Op die manier geef je een eerlijk beeld van je organisatie en creëer je ook meteen herkenning.

5. Zoek de aandacht op

Eens je vacaturevideo klaar is, is het belangrijk om hem te posten waar de aandacht is. Van de werkende bevolking is slechts een klein deel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar dat wil niet zeggen dat deze mensen er niet voor openstaan om van job te veranderen als de juiste opportuniteit zich voordoet. Richt je dus niet alleen tot werkzoekenden op vacaturesites of je eigen vacaturepagina, maar deel en promoot je video zeker ook op social media of in de vakpers.

De juiste medewerker voor jouw vacature?

Ben jij op zoek naar de spreekwoordelijke kip met de gouden eieren, maar is het moeilijk om de juiste medewerker(s) te vinden via de traditionele kanalen? Dan snelt onze creatieve videoman je graag ter hulp met een vacaturevideo die werkt voor jouw bedrijf.

VIDEO