De weg van Stradus Infra naar STRADUS

Na 10 jaar als Stradus Infra kiest deze fabrikant van prefab betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte ervoor om terug STRADUS als merknaam te voeren. Hoewel het bedrijf historisch bij klanten en leveranciers nog gekend stond als Stradus, werd een officiële naamsverandering pas mogelijk met de overname van Stradus Aqua door Tubobel en diens naamswijziging in Tubobel Aqua.

A CRH company

Stradus Infra is onderdeel van de Ierse beursgenoteerde holding CRH, internationaal marktleider in bouwmaterialen. Om dit aan te tonen, moest er een verwijzing naar de holding komen in het bestaande logo. Hét moment om het logo onder handen te nemen en om als communicatiebureau te polsen of de terugkeer naar STRADUS als merknaam geen optie was. Zo vingen we twee vliegen in één klap: een korte en krachtigere merknaam én een nieuw logo.

Een nieuw logo

Om de herkenbaarheid van het Stradus Infra logo mee te nemen en een stijlbreuk te vermijden, namen we de vier kleuren van de domeinen waarin het bedrijf actief is, opnieuw mee. Ook het blauw, nu een neutrale kleur in de huisstijl, werd meegenomen en kreeg een centrale rol. Het geheel werd een modern logo waarin een element werd toegevoegd in de vorm van een S dat ook nog eens het legpatroon van klinkers of stenen symboliseert.

Nieuw logo Stradus

Andere dragers in de nieuwe huisstijl

De huisstijl werd sober gehouden en vastgelegd in een beknopte huisstijlsheet die als leidraad dient. Wij gingen verder aan de slag met het maken van een powerpoint template en nieuwe beursstanden. In de loop van 2019 zal ook het drukwerk stilaan in de nieuwe huisstijl uitgewerkt worden.

Powerpoint presentatie Stradus

  • Design
  • Branding
De weg van Stradus Infra naar STRADUS
Silentis