VIDEO

Waarom werven met video?

Een goede vacaturetekst schrijven is niet eenvoudig. Je wil het juiste profiel aantrekken, maar met een standaard opsomming van het takenpakket en de verwachte capaciteiten krijg je potentiële kandidaten niet bepaald warm. Gooi het daarom eens over een andere boeg en kom origineel uit de hoek met een vacaturevideo. Zo maak je niet alleen meer kans om de ‘war for talent’ te winnen, maar heb je ook ineens nieuwe content die bijdraagt tot jouw werkgeversmerk.

Blik achter de schermen

Werven met video wordt alsmaar populairder, vooral omdat het een goede manier is om potentiële kandidaten extra gevoel te geven bij jouw organisatie. In plaats van in een vacaturetekst dooddoeners zoals ‘toffe werksfeer’, ‘leuke collega’s’ en ‘dynamische werkomgeving’ te gebruiken, laat je in een korte video zien waar het eigenlijk allemaal om draait. Je brengt de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de collega’s in beeld. Drie belangrijke factoren die een potentiële kandidaat over de streep kunnen trekken om voor jouw vacature te solliciteren.

Snellere weg naar de juiste kandidaat

Een vacaturevideo is niet alleen leuk voor de sollicitanten, maar vooral ook voordelig voor jou. Omdat je al meteen toont hoe jouw bedrijf werkt en eventueel kort de collega’s voorstelt, kunnen potentiële kandidaten direct inschatten of jouw vacature en organisatie in lijn liggen met wat zij zoeken. Zo wordt de kans dat jij tijd en geld verspilt aan kandidaten die uiteindelijk toch geen klik met je bedrijf blijken te hebben een pak kleiner.

Bovendien heb je met een video een veel groter bereik. Post je je video bijvoorbeeld op je sociale media? Dan is de kans groter dat hij zal worden gedeeld dan wanneer je een vacaturetekst met een afbeelding zou posten.

Specifieke vacature vs. employer branding

Bedenk op voorhand goed wat je wil doen met je wervingsvideo. Wil je een specifieke vacature toelichten? Dan kan je in de video meer toespitsen op de functie en inhoudelijke info geven. Maar je kan bijvoorbeeld ook een iets algemenere video maken voor meerdere functies. Die video laat de bedrijfssfeer zien en geeft een breder beeld van je organisatie. Wat je ook kiest, toon vooral de kwaliteiten die jouw organisatie onderscheiden van je concullega’s en aarzel niet om je eigen medewerkers in te schakelen in je zoektocht naar nieuw talent. Zij zullen je wervingsvideo alleen maar authentieker maken.

Openstaande vacature?

Heb jij een openstaande vacature waarvoor je nog niet de geschikte kandidaat hebt gevonden? Probeer het eens met een vacaturevideo. Als je hierbij wat professionele hulp kan gebruiken, doe dan gerust een beroep doen op onze videoman. Hij helpt je met plezier een inspirerende wervingsvideo te maken die meer zegt dan duizend woorden.

VIDEO