Wijnhuis Christiaens boost verkoop op Black Friday

Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Op de dag na Thanksgiving hebben de meeste mensen vrij en wordt het startschot gegeven voor de kerstaankopen. Om mensen op deze dag naar de winkel te lokken, zijn er die dag veel aanbiedingen met hoge kortingen waardoor er koopjes te doen zijn. De afgelopen jaren maakt Black Friday ook zijn opmars in Belgiƫ.

Werkt Black Friday?

Wijnhuis Christiaens doet sinds twee jaar een Black Wine Weekend. Tijdens het weekend van Black Friday kan je zowel in de webshop als in de winkel wijnen met 15% korting kopen. Deze boodschap wordt verspreid via Facebook en een Google Ads campagne.

Op vrijdagochtend werden alle advertenties in het Google Ads account dat wij beheren omgezet naar een Black Wine Weekend versie met onmiddellijk resultaat. Op Black Friday steeg het aantal conversies met 400% ten opzichte van een normale campagnedag. Ook in de dagen erna, bleven de conversies dubbel zo hoog liggen dan normaal het geval is. Op 3 december werden de campagnes terug omgezet naar hun normale teksten en keren de conversies terug op hun normale aantal.

  • Google Ads
Wijnhuis Christiaens boost verkoop op Black Friday
Silentis