De Brouwland Biercompetitie gaat zijn 5e jaargang in

Eind januari lanceerden we de 5e editie van deze wedstrijd waar hobbybrouwers het tegen elkaar opnemen voor de titels 'Beste Studentenbier' of 'Beste Hobbybier der Lage Landen'. De winnaars gaan naar huis met 500 liter van hun eigen brouwsel én hun bier zal gedurende drie maanden exclusief in de Delhaize-supermarkten in België verdeeld worden.

Dit jaar krijgt de competitie niet alleen een volledig nieuwe look, ook de jury wordt onder handen genomen. Enkele klinkende namen binnen de bierwereld worden verzameld om tijdens de grote finale de brouwsels van de 10 finalisten te beoordelen. Daarnaast brengt Peter Van Asbroeck ook enkele verbeteringen aan aan zijn Golden Peter. Hoe deze gesmaakt worden, kan je zelf bekijken in volgend filmpje.

Wat staat er de deelnemers nog te wachten tijdens de competitie? Studenten die willen meedingen voor de titel van 'Beste Studentenbier' kunnen zich aanmelden voor een gratis brouwpakket. Hiervoor zullen ze een reeks praktische proeven moeten afleggen. De fotowedstrijd komt terug, maar dit jaar in een volledig nieuw en interactief jasje. En ook de etikettenwedstrijd wordt volledig herwerkt.

Redenen genoeg om een kijkje te nemen op de facebookpagina of op www.mijnbier.be.