VIDEO

5 redenen waarom een bedrijfsvideo een echte must-have is

Een bedrijfsfilm is voor veel ondernemers een extraatje dat niet hoog op de prioriteitenlijst staat. Toch doe je er goed aan om te investeren in een professionele bedrijfsvideo want die kan je heel wat voordelen opleveren. Wij zetten de vijf belangrijkste op een rijtje.

1. Unieke bedrijfsidentiteit

Een bedrijfsvideo is het ideale middel om je doelpubliek een kijkje achter de schermen te gunnen en een persoonlijk verhaal te vertellen. Met een video laat je zien hoe jij je onderscheidt van de concurrentie en zet je jouw unieke bedrijfsidentiteit neer op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier. Want geef toe, als jij de keuze hebt tussen een ellenlange lijst met waarden en USP’s of een video van 40 seconden die meteen de juiste sfeer neerzet en je in een oogopslag de kern van het verhaal vertelt, dan weet je het ongetwijfeld wel.

2. Hallo, hier ben ik!

Beweegt er iets in ons blikveld, dan trekt dat onze aandacht. Zeker in vergelijking met tekst of een statische afbeelding, zal je met een (bedrijfs)video veel meer aandacht trekken. Combineer je tekst, beeld en geluid op de juiste manier, dan maak je het voor de kijker alleen nog maar interessanter om je video helemaal uit te kijken.

3. Hogere ranking

Een bedrijfsvideo geeft je website ook een hogere ranking in de zoekresultaten van Google. Zoekmachines houden nu eenmaal van rijke content zoals foto’s en video’s, een mooi filmpje kan dus het duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt om van pagina twee in de zoekresultaten naar nummer één te verhuizen. Hetzelfde geldt trouwens voor sociale media zoals Facebook of Instagram. Ook daar krijgt video content voorrang op statische posts.

4. Multi-inzetbaar

Een bedrijfsfilm is een investering die je snel terugverdient dankzij zijn veelzijdigheid. Van verkooppresentaties of beurzen tot de website en de sociale media van je bedrijf, je kan je bedrijfsvideo op talrijke platformen en kanalen gebruiken om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken.

5. Hogere omzet

Een bedrijfsvideo kan niet alleen een goede manier zijn om meer naamsbekendheid te creëren, maar ook om meer leads en uiteindelijk meer omzet te genereren. Wanneer je je bedrijfsfilm toevoegt aan je website blijven bezoekers langer hangen op je pagina, zullen ze sneller doorklikken naar andere pagina’s en verhoogt de kans op een conversie aanzienlijk.

Jouw bedrijf in beeld?

Doe een beroep op Wim, onze videoman. Hij maakte al pakkende video’s voor klanten zoals Oben en Willy Reynders en zal ook voor jouw onderneming met veel plezier een unieke bedrijfsfilm fabriceren.

VIDEO