SOCIAL MEDIA

Instagram Stories als onderdeel van jouw communicatiemix

Instagram Stories veroverde sinds de lancering in 2016 een dominante plaats in ons social media gebruik. Het gaf concurrent Snapchat het nakijken met dubbel zo veel gebruikers en werd een vaste waarde in de online communicatiemix. Met onze 5 tips haal je ook nog het meeste uit jouw Stories.

1. Connecteer

Stories, dat is -zoals het woord zegt, storytelling. Overduidelijke commerciële boodschappen zijn een absolute ‘no-go’. Spreek de emoties van je volgers aan, geef tips over je producten en diensten, toon de menselijke kant van je bedrijf en vertel een verhaal. Met andere woorden: connecteer!

2. Ga voor interactie

Een swipe hier, een klik daar of een ❤️ als like. Polls, quiz, vragen-stickers… allemaal features die het mogelijk maken om je volgers spontaan te laten interageren. Gebruik ze slim en pols naar interesses, voorkeuren of ga voor co-creatie en biedt keuzes aan. Pik je later weer in op de verkregen antwoorden, dan toon je ook nog eens waardering voor de gekregen reacties.

3. Leg linken

Hoe breng je jouw volger in één klik op de juiste plek? Juist ja, met een link. Maak je een Instagram Story rond een product, nieuwsbericht of blog-item, voeg dan altijd een link toe. Jouw garantie dat je volgers meteen op de juiste plaats op je website terecht komen.

4. Sla hoogtepunten op

Al die moeite voor een Story die na 24 uur verdwenen is. Zonde, toch? Bewaar je Stories voor eeuwig en altijd (of toch zolang jij wil) op je Instagram profiel in de ‘hoogtepunten’. Maak verschillende mapjes aan die structuur brengen en zorg voor een gepaste afbeelding van je hoogtepunt.

5. Ga live

Nood aan een extra woordje uitleg bij je product of dienst? Plan dan een live-story in. Kondig deze op voorhand aan en roep op om vragen door te geven zodat je ook relevante info kan vertellen. Last van plankenkoorts? Door een tweede persoon zoals een eindgebruiker, leverancier, adviseur of collega-ondernemer te betrekken in je live-video sta je iets minder ‘in the picture’. Extra bonus: met twee live gaan zorgt nog eens voor meer visibiliteit.

Hulp nodig met je sociale media? Geef een seintje, we staan klaar voor jou.

Meer Instagram tips? Die lees je in onze handige Instagram Gids.

SOCIAL MEDIA