NIEUWTJES | SOCIAL MEDIA

Le nouveau Instagram est arrivé: onze 4 favoriete updates

Met de hete adem van social mediakanalen als TikTok en BeReal in de nek doet Instagram, onderdeel van Meta, er alles aan om gebruikers én bedrijven het hof te maken. Er komen steeds meer updates om de app te verbeteren waar we al járen op wachten! Ok, de meeste updates zijn enkel van toepassing op bedrijfsaccounts, maar laat dat de pret niet bederven. Here we go!

1. Plan je posts in via de Instagram app

Wie zijn Instagramposts liever niet à la minute verzint en post, maakt best gebruik van een contentplanning. Je kan ook altijd een externe app of website inschakelen om posts enkele dagen of zelfs weken vooraf in te plannen. Maar wat als deze post dan toch niet verschijnt? Dat is verleden tijd, want vanaf nu kan je in de Instagram app zelf plannen!

Hoe doe ik dat? Tijdens het maken van een post klik je op ‘Geavanceerde instellingen’ waarna je ‘dit bericht plannen’ aanzet. Je selecteert de datum en het uur van publicatie en klaar is kees. Je kan zo tot 75 dagen op voorhand foto’s, reels en carrousels inplannen.

2. Voeg tot 5 links toe in je bio

We hebben er lang op moeten wachten, maar ondertussen is het wereldwijd uitgerold: de mogelijkheid om tot 5 links toe te voegen in je Instagram bio!

Hoe doe ik dat? Ga in de Instagram app naar je profiel en klik op ‘profiel bewerken’. Bij ‘links’ kan je nu in plaats van 1, tot wel 5 links toevoegen, inclusief een titeltje. Denk bijvoorbeeld aan je website, webshop, een blogartikel… Er is ook de optie om een rechtstreekse link naar je Facebookaccount toe te voegen.

3. Herinnering toevoegen aan je post

    Heb jij binnenkort een evenement, opendeurdag of productlancering gepland? Deel een post erover op Instagram en voeg een herinnering toe. Mensen die je bericht zien kunnen zich aanmelden voor een reminder door op het belletje te klikken. Ze krijgen dan 24 uur op voorhand een melding in hun activiteitenoverzicht en 15 minuten vooraf een pushmelding.

    Hoe doe ik dat? Start net zoals gewoonlijk met het plaatsen van een post. Vooraleer je klikt op ‘delen’ zie je de optie ‘herinnering toevoegen’. Klik er op en koppel de datum van jouw geplande evenement aan je post.

    4. Verwijder één foto uit een carrousel

      Zat er nu toch wel een gênante foto in je carrousel zeker? Vanaf nu is het mogelijk om één of meerdere beelden uit een carrousel te verwijderen. Oef!

      Hoe doe ik dat? Ga naar de carrousel waar je een beeld wil wissen, klik op de drie puntjes rechtsboven en kies voor ‘bewerken’. Scroll door de foto’s tot je het beeld gevonden hebt dat je wil wissen. Linksboven in de foto staat een vuilbakje, klik er op en verwijder je foto! Nadien heb je 30 dagen bedenktijd om de foto alsnog terug te publiceren in de carrousel.

      Wil je geen enkele Instagram update meer missen? Volg dan @dewittecommunicatie en hou onze content in de gaten!

      NIEUWTJES | SOCIAL MEDIA